Over ons

Ons Bedrijf

Van Blijderveen Fruit is gevestigd in Ingen. De streek waar al generaties lang fruit wordt geteeld. Middenin het vruchtbaar rivierengebied De Betuwe, omgeven door uitgestrekte boomgaarden,fruitteelt- en fruithandelsbedrijven en fruitveilingen. We maken deel uit van Nederlands belangrijkste fruitproductiegebied.

Aan de uitgebreide teeltervaring hebben we zelf een steentje bijgedragen: We zijn als bedrijf al meer dan een eeuw actief in dit vak. In 1876 begon onze overgrootvader als fruitteler. Nog steeds zijn we een familiebedrijf en nog steeds is een deel van ons fruitaanbod eigen teelt.De appels en peren die onze 65 ha teeltgrond opleveren zijn bij lange na niet genoeg om in de internationale vraag naar hoogwaardig hardfruit te voorzien. Daarom hebben we een netwerk van telers en handelsbedrijven opgebouwd. Daardoor kunnen we bijna altijd aan de vraag van klanten voldoen. Het spreekt voor zich dat we als teler het fruit door en door kennen. Daardoor leveren en selecteren we alleen het fruit dat ook aan úw eisen voldoet.

Visie & Missie

Bij Van Blijderveen Fruit willen we een betrouwbare, flexibele leverancier zijn voor retailers en toeleverende bedrijven. Een leverancier die alleen de beloofde kwaliteit levert tegen de afgesproken prijzen. Een leverancier die in elk seizoen hardfruit van de gevraagde kwaliteit kan leveren. We zien dat als onze missie. Vanouds lag ons hart bij het telen van het beste fruit, maar behalve productiebedrijf

zijn we inmiddels een gewaardeerde dienstverlener. We hoeven niet vaak nee te zeggen. Tal van factoren hebben invloed op de vraag naar fruit. De fluctuaties in de vraag van consumenten heeft consequenties in de keten. Er is een partij nodig die voorraad houdt en daardoor flexibel is. Zo’n partij zijn we bij Van Blijderveen Fruit.